De C-Pen is ideaal voor het snel scannen en inlezen van een tekst. C-Pen is een uitstekende hulp bij het lezen van losse woorden of getallen en is ook prima geschikt voor het lezen van korte teksten. 

Scannen en inlezen 
Om een een tekst met de C-Pen in te lezen drukt u op de softkey knop op de C-Pen en u beweegt van links naar rechts met de pen over de gedrukte tekst. Het kan even duren voordat u de perfecte houding en snelheid hebt gevonden, maar het went heel snel. Gebruik dezelfde methode voor elke tekst die u wilt laten lezen, welke lengte deze tekst ook heeft.

Gescande tekst wordt regel na regel naar de computer overgebracht. Daarbij wordt er steeds een spatie tussen de gescande regels gevoegd. Als u liever steeds een lege regel wilt invoegen, dan kan dat ook. U wijzigt dan de instellingen van de “text stroke separator” en kiest het door u gewenste scheidingsteken. 

C-Pen in de werkbalk
Nadat  de C-Pen is geïnstalleerd, is deze zichtbaar in de taakbalk onderaan uw scherm. Niet altijd zijn alle symbolen van actieve programma’s daar zichtbaar. Klik eventueel op het pijltje om meer pictogrammen zichtbaar te maken.

Het scherm openen
Klik op de knop C-Pen in de taakbalk om het menu van de C-Pen te openen. U heeft daar toegang tot een aantal instellingen. U vindt er o.a. ook pdf’s van de handleiding en van de C-Pad.